Valletta, 26. studenog 2019.

Malta – u predsjedničkoj palači Sant' Anton održan koncert hrvatskog ansambla MisEnScene

U predsjedničkoj palači Sant' Anton 26. studenog održan je koncert hrvatskog ansambla MisEnScene, u organizaciji Ureda Predsjednika Malte, počasnog konzulata RH na Malti te Veleposlanstva RH u Rimu, kao najava predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije na Malti.

Hrvatski glazbenici Mia Elezović (klavir), Vlatka Peljhan (violina) i Bruno Philipp (klarinet) predstavili su se nizom kompozicija suvremenih europskih autora, kao i dvojice hrvatskih skladatelja (Ante Grgin, Trio za klarinet, violinu i klavir) i Davor Bobić (Menora za violinu, klarinet i klavir) te oduševili prisutnu publiku.

Prisutnima se u ime predsjednika MR Georgea Velle obratio njegov savjetnik za kulturu, dr.sc Alexander Debono, zahvalivši u ime Predsjednika hrvatskom veleposlanstvu i počasnom konzulatu na suradnji, te istaknuvši uloge koje će RH i Rijeka imati u 2020. Poželio je RH uspješno predsjedanje Europskim vijećem, a Rijeci sretnu „kulturnu godinu,“ naglasivši važnost titule Europske prijestolnice kulture, posebice u kontekstu Vallette2018, koju je ta titula povezala s brojnim europskim kulturnim dionicima.

Nazočnima se obratio veleposlanik RH u TR i RM Jasen Mesić, zahvalivši Predsjedniku na prilici da se renomiranoj malteškoj publici predstave hrvatski umjetnici, naglasivši kako je kulturna diplomacija jedan od najučinkovitijih kanala predstavljanje zemlje. Hrvatska sljedeće godine, istaknuo je vlp Mesić, preuzima predsjedanje Europskim vijećem, a Rijeka nosi titulu Europske prijestolnice kulture, što Hrvatsku stavlja u sam vrh interesa europske javnosti i institucija. Vlp Mesić zahvalio je Uredu Predsjednika na suradnji, kao i počasnoj konzulici RH Sceri Ferrante, te posebno istaknuo kako je održavanje koncerta na Malti omogućilo Ministarstvo kulture RH.

Koncert je realiziran zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Izvor fotografija: DOI –Pierre Sammut

 

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana