Molise, 15. listopada 2017.

Veleposlanik Mesić susreo se s gradonačelnicima općina u kojima živi hrvatska manjinska zajednica i predsjednikom regije Molise

Veleposlanik Mesić tijekom posjeta Moliseu 14. i 15. listopada održao je radni sastanak s gradonačelnicima općina Kruč Francescom Troliom, Mundimitar Sergiom Sammartinom, Filič Faustom Belluccijem te Tavela Simoneom Spadanudom  koji su mu izložili teme od značaja za hrvatsku manjinsku zajednicu te probleme s kojima se susreću: redovita financijska potpora koja će optimalno zadovoljiti potrebe hrvatske manjine, uređenje cesta u svrhu normalne svakodnevne međusobne komunikacije općina s većinskim hrvatskim pučanstvom koja je trenutno gotovo onemogućena zbog loših cesta, zapošljavanje jednog predstavnika hrvatske jezične manjine u  institucijama Regije što bi dodatno jamčilo zaštitu jezične, kulturne, socijalne baštine i institucionalnih prava manjine.

Nakon susreta s gradonačelnicima, veleposlanik Mesić susreo se i predsjednikom regije Molise Paolom di Laurom Fratturom te mu izložio navedene teme i zamolio da se na razini regije što prije razmotre potrebe hrvatske manjinske zajednice.