Rim, 12. svibnja 2018.

U Rimu predstavljena Kestenijada i ljepote Sisačko-moslavačke županije

U subotu 12. svibnja 2018. u Villi Lituania u Rimu održano je predstavljanje Kestenijade, festivala kestena te ljepota Sisačko-moslavačke županije. Predstavljanju je nazočio ministar turizma RH, Gari Cappelli, kao i veleposlanik RH u Italiji Jasen Mesić. Organizator projekta je Hrvatsko-talijanska udruga u Rimu, uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te potporu Veleposlanstva RH u Rimu.

Kestenijadu je predstavila udruga Kostajnički sokol iz Hrvatske Kostajnice na čelu s predsjednicom udruge Idom Kovačević i bivšim gradonačelnikom Tomislavom Paunovićem. U ime župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića govorila je direktorica Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije Ingrid Padjen Đurić, a kako je nastala Kestenijada  i kako se tijekom godina razvila u najljepšu i najposjećeniju jesensku manifestaciju pounjskog kraja govorila je Mirjana Lahovsky-Žličarić, bivša direktorica Turističkog ureda grada Hrvatska Kostajnica. O općini Majur, najmanjoj općini na području Sisačko-moslavačke županije i o Lokalnoj akcijskoj grupi Una prisutne je izvijestila gradonačelnica općine Majur, Klementina Karanović.

Kestenijada je više puta prepoznata kao jedna od najljepših jesenskih manifestacija u Hrvatskoj, a Europska komisija uvrstila ju je u mapu Okusi Europe