Rim, 24. listopada 2019.

Predstavljanje Rijeke

U okviru jubilarnog desetog izdanja manifestacije Festival diplomacije, u prostoru Spazio Europa u zgradi Predstavništva Europske komisije i Europskog parlamenta u Rimu, održano je predstavljanje dviju europskih prijestolnica kulture 2020. godine, Rijeke i Galwaya. Predstavljanje su uz direkciju Festivala, organizirala Veleposlanstva Hrvatske i Irske u TR, uz podršku predstavništva Europske komisije u TR.

Uvodnim su se riječima prisutnima obratili Vito Borrelli, šef predstavništva EK u Rimu i Jasen Mesić veleposlanik RH u TR, dok su program i koncept Rijeke 2020 predstavili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i Irena Kregar Šegota, direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva. Program Galwaya 2020 predstavila je Marilyn Gaughan-Reddan, direktorica programa, dok su Petar Škarpa iz Turističke zajednice grada Rijeke i Fabiana Marraccini iz Turističkog ureda Irske u Italiji predstavili turističke potencijale budućih EPK.

Predstavljanju je nazočila brojna publika, sastavljena najvećim dijelom od novinara i predstavnika diplomatskog zbora, zainteresiranih pratitelja Festivala te članova hrvatske zajednice u Rimu.

U okviru Festivala i u organizaciji VRH Rim, direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva Rijeka2020, Irena Kregar Šegota istog je jutra održala i vrlo posjećeno predavanje pred polaznicima postdiplomskog studija turizma na rimskom Sveučilištu Roma Tre na temu turističkih potencijala Rijeke, EPK 2020.