Rim, 13. rujna 2017.

Predstavljanje knjige Olje Savičević u Rimu

U rimskoj knjižari Arion (sastavnom dijelu velikog lanca knjižara Feltrinelli) održana je 13.09.2017. promocija talijanskog izdanja romana Adio kauboju hrvatske autorice Olje Savičević, izdavač Asino d'oro. Knjigu je pred zainteresiranom publikom sastavljenom jednakim dijelom od pripadnika hrvatske zajednice, ali i od zainteresiranih talijanskih čitatelja, predstavila još jedna autorica hrvatskog porijekla, Sanda Pandža, čiju je knjigu Djevojka s kovčegom isti izdavač objavio prošle godine. Promocija je bila dinamična i opuštena, a budući da su obje autorice iz Splita, u kojem se odvija i radnja romana, bilo je mnogo riječi o dalmatinskoj tradiciji ali i sadašnjosti, položaju žene te željenim promjenama u suvremenom društvu.

Promocija je održana uz potporu i u suradnji s VRH Rim, uz sudjelovanje Mladenke Šarac- Rončević, otpr.poslova a.i., te Tamare Perišić, savjetnice za kulturu.

Rimska promocija završni je dio ozbiljno i profesionalno organizirane turneje koju je talijanski izdavač priredio Olji Savičević. Prvi dio turneje obilježio je zapažen nastup autorice na uglednom festivalu Festivaletteratura u Mantovi, a zatim su uslijedile vrlo posjećene promocije u Milanu, Firenzi i završno u Rimu.

Knjiga je objavljena uz potporu Ministarstva kulture RH, kojem je u ime izdavača Sanda Pandža na kraju promocije zahvalila.