San Marino, 14. lipnja 2019.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Pejčinović Burić u službenom posjetu Republici San Marino

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić boravila je u petak, 14. lipnja 2019. godine, u Republici San Marino. Ovo je prvi službeni posjet hrvatskog ministra vanjskih poslova Republici San Marino od uspostave diplomatskih odnosa između dviju država.

Tom prigodom, ministrica se sastala s ministrom vanjskih i političkih poslova i pravosuđa Nicolom Renzijem te je posjetila Veliko i opće vijeće Republike San Marino.

U razgovoru s domaćinom izraženo je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima, temeljenim na bliskim povijesnim vezama. Sugovornici su iskazali interes za produbljivanjem suradnje u području gospodarstva, turizma i kulture.

Ministri su razgovarali i o aktualnim europskim temama, procesu približavanja Republike San Marino Europskoj uniji te o predstojećem predsjedanju Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.

Riječi je bilo i o značaju regionalne suradnje te je u tom kontekstu pozdravljen nedavni ulazak San Marina u članstvo Jadransko-jonske inicijative.