Milano, 25. listopada 2017.

Pametna klupa Steora predstavljena u Generalnom konzulatu RH

Pametna klupa Steora hrvatske tvrtke Include, u sklopu europske turneje, predstavljena je svečanim domjenkom 25. listopada 2017. u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Milanu, predstavnicima milanskog konzularnog zbora, grada Milana, Talijanske izvozne agencije ICE, stručnoj publici s područja odvjetništva, arhitekture i urbanizma te IT sektora. Predstavljanju su bili nazočni  predstavnici poslovnih banaka, medija te članovi Hrvatske zajednice i Amici della Croazia.

U kratkom pozdravu okupljenima, generalna konzulica Iva Pavić s ponosom je predstavila ovaj inovativni hrvatski proizvod kojim se Hrvatske uvrštava u svijet pružatelja pametnih rješenja, kazavši da kad je riječ o europskoj platformi Smart City, Republika Hrvatska slijedi uz bok ostale europske zemlje i gradove. Konzulica Emina El Majzoub, upoznala je okupljene sa mjestima gdje je ovaj proizvod već instaliran te sa načinima kako on pridonosi postizanju zajedničkih europskih ciljeva „20-20-20“ u segmentu dostizanja 20 posto udjela utrošene energije iz obnovljivih izvora.

Predstavnica tvrtke Include, Gorana Barač okupljene je upoznala s performansama pametne klupe, kao što su bežični Internet, punjenje baterija mobilnih uređaja, osvjetljenje korištenjem solarne energije, što su prisutni odmah bili u mogućnosti isprobati.

Iz razgovora vođenih tijekom popratnog domjenka može se zaključiti da je Steora zadovoljila visoke milanske tehnološke i dizajnerske kriterije. Stručni sugovornici ocijenili su odnos kvalitete, funkcionalnosti te cijene Steore najvišim ocjenama slijedom čega se procjenjuje da Steora ima komercijalni potencijal na talijanskom tržištu, a prve instalacije pametne klupe na talijanskom teritoriju očekuju se u najkraćem roku.