Rim, 06. travnja 2017.

Otvorena izložba fotografija Borisa Kačana

U četvrtak 06. travnja, u Galeriji Domus Romana, u središtu Rima održana je fotografska izložba zadarskog fotografa Borisa Kačana, u organizaciji Udruge Hrvatsko-talijanski mozaik/Mosaico Italo-Croato. Izložba je dio projekta Hrvatski susreti u Rimu/Incontri Croati a Roma, koji se sastoji od niza kulturno-umjetničkih, sportskih i edukativnih događanja koji se odvijaju tijekom ožujka i travnja u Rimu, a uz potporu hrvatskog Veleposlanstva u Rimu i Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Izložba je kroz sedamdesetak zanimljivih fotografija hrvatske obale predstavila rad fotografa Borisa Kačana, a autor je dodatno približio svoja razmišljanja i način rada u razgovoru s voditeljicom programa Sarom Zuhrom Lukanić, potpredsjednicom Udruge, dok je brojna publika pokazala iznimno zanimanje za fotografske tehnike i rad umjetnika.

U ime Veleposlanstva otvorenju su nazočili zamjenik veleposlanika Ilija Želalić i savjetnica za kulturu i medije Tamara Perišić. Ilija Želalić u svom se obraćanju osvrnuo na geografske ljepote Hrvatske te na dugotrajne povijesno –kulturne veze Hrvatske i Italije, dok je Tamara Perišić istaknula važan i vrijedan rad Udruge, koja je za svoj rad ove godine nagrađena i Večernjakovom domovnicom. Udruga je zahvalila na podršci svim institucijama koje ih podržavaju, a posebice Državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske.